50 plussers zijn soms niet flexibel genoeg

Je hoort het dagelijks om je heen. Ik ben te oud. Solliciteren heeft geen zin meer. Niemand neemt me aan. Waarom zou ik nog de moeite doen. Ze nemen liever jongere mensen aan, die zijn goedkoper. En een ouwe hond leer je geen nieuwe kunstjes. Doorlopend klagen. Ken je deze mensen? Of ben je zelf ook zo?

Als je dan vraagt waarom ze dan niet gaan ondernemen in plaats van solliciteren, dan is de zekerheid van de uitkering meestal de verborgen motivatie om zeker geen stappen in deze richting te zetten.

Klagen is eenvoudiger

Vrijwel niemand die dat hardop durft te zeggen. Het is makkelijker om de wereld de schuld te geven van je ellende, je werkloosheid en daarnaast je hand op te houden bij het UWV.

Klagen is makkelijker, want je kunt het allemaal logisch verklaren. Iemand anders, of de wereld was de schuldige.

Out-of-the-box denken met SCZO

En als je kunt gaan ondernemen met behoud van je uitkering, zou je het dan wel doen? Met een kleine investering.

Met SCZO kun je onbeperkt en voor onbepaalde tijd gaan ondernemen en in het begin (of voor langer) minimaal gekort worden op je uitkering.

Zeker als je getrouwd of samenwonend bent. En grotere kinderen hebt.

Het concept SCZO

Lees deze pagina a.u.b. eens goed door. Als je het concept SCZO na het lezen van deze website nog niet helemaal begrijpt, mail dan ons je telefoonnummer via deze pagina, we bellen je dan op om het nog eens verder toe te lichten.

Constatering

Want je komt door het SCZO-concept sneller aan een goed inkomen dan met solliciteren.

Zeker als je al wat ouder bent. Het concept van SCZO is een combinatie van ondernemer en werknemer tegelijk zijn.