50 plussers zijn soms niet flexibel genoeg

Je hoort het dagelijks om je heen. Ik ben te oud. Solliciteren heeft geen zin meer. Niemand neemt me aan. Waarom zou ik nog de moeite doen. Ze nemen liever jongere mensen aan, die zijn goedkoper. En een ouwe hond leer je geen nieuwe kunstjes. Doorlopend klagen. Ken je deze mensen? Of ben je zelf ook zo?

Lees verder

Minder omzet en toch hetzelfde besteedbare inkomen

Door de crisis zakken de uurtarieven. Ook door concurrentie uit de zogenaamde lage lonen landen moeten Nederlandse vakspecialisten hun uurtarieven fors laten zakken. De wet van vraag en aanbod. Hier valt weinig tegen te doen. Wel is er een andere oplossing. Door het SCZO-concept kunnen ZZP’ers hun oude netto-inkomen wel redelijk behouden, ondanks de gezakte uurtarieven.

Lees verder

Bij SCZO geen gebruikelijk loon DGA meer

Bent u (startende) ondernemer in een BV of in een andere rechtsvorm die onder de vennootschapsbelasting valt, dan moet u uzelf om te beginnen een ‘gebruikelijk loon’ toekennen. Het gebruikelijke jaarloon in 2013 moet minimaal 43.000,- euro (inclusief bijtelling auto) bedragen en minimaal het loon van de meest verdienende werknemer.

Lees verder

Bij SCZO heeft de ZZP’er geen VAR nodig

Met het SCZO-concept heeft de ZZP’er nooit meer een VAR nodig. Al heeft de ZZP’er zijn of haar hele werkzame leven maar één opdrachtgever. Ook heeft de ZZP’er straks de vervanger niet nodig : de aangekondigde webmodule, waar een ‘Bewijs van Ondernemerschap’ (BVO) uit voortkomt. 

Lees verder

SCZO adviseert de G-rekening

Een G-rekening is een geblokkeerde bankrekening die opdrachtgevers en inleners kunnen gebruiken om loonheffingen, eventueel aangevuld met BTW, te voldoen aan de uitlener of rechtstreeks aan de Belastingdienst. Van een G-rekening kunnen geen andere betalingen gedaan worden. Deze G-rekening beschermt partijen tegen wanbetalingen van loonheffingen.

Lees verder

De veiligste doorstart na een faillissement voor ZZP’ers en MKB’ers doe je met SCZO

Regelmatig kloppen er mensen bij SCZO aan die failliet zijn gegaan. Of binnenkort failliet dreigen te gaan. Heel vervelend. Want ze krijgen een mentale, emotionele en een financiële dreun. Sommigen gaan emotioneel gezien knock-out. En staan dan op met de vraag: Wat nu? En zijn veelal radeloos.

Maak je niet (meer) druk als je nog opdrachten hebt, alles komt goed.

Lees verder