De veiligste doorstart na een faillissement voor ZZP’ers en MKB’ers doe je met SCZO

Regelmatig kloppen er mensen bij SCZO aan die failliet zijn gegaan. Of binnenkort failliet dreigen te gaan. Heel vervelend. Want ze krijgen een mentale, emotionele en een financiële dreun. Sommigen gaan emotioneel gezien knock-out. En staan dan op met de vraag: Wat nu? En zijn veelal radeloos.

Maak je niet (meer) druk als je nog opdrachten hebt, alles komt goed.

Onder andere voor deze kwestie heeft SCZO een concept ontwikkeld.

Klik maar eens hier. Je ziet op deze pagina ook de grafische weergave.

Aanpak

Het komt er heel kort op neer, dat SCZO een werkgever voor de gefailleerde opricht. Een BV of een coöperatie. De gefailleerde wordt werknemer van deze (tijdelijke) werkgever. Eventueel samen met vrouw en kinderen of nog andere (voormalige) zakenpartners.

Indien nodig praten we met de curator of we nog wat zaken tegen een redelijke vergoeding kunnen overnemen uit de failliete boedel.

Bij gefailleerde BV’s komt het regelmatig voor, dat de DGA’s teveel (grote) rekening-courant schulden hebben staan, die de curator achteraf nog komt vorderen. Dan is het zeker prettig en geruststellend dat SCZO dan je (tijdelijke) werkgever gaat worden.

Bij eenmanszaken ben je naast zakelijk ook prive failliet. Ook dan is het prettig dat je SCZO dan als (tijdelijke) werkgever achter de hand hebt. Aanvullend kunnen we desgewenst misschien ook een stukje schuldhulpverlening voor je regelen. Wat je wilt.