Minder omzet en toch hetzelfde besteedbare inkomen

Door de crisis zakken de uurtarieven. Ook door concurrentie uit de zogenaamde lage lonen landen moeten Nederlandse vakspecialisten hun uurtarieven fors laten zakken. De wet van vraag en aanbod. Hier valt weinig tegen te doen. Wel is er een andere oplossing. Door het SCZO-concept kunnen ZZP’ers hun oude netto-inkomen wel redelijk behouden, ondanks de gezakte uurtarieven.

Eenmanszaken en BV’s

Dit geldt met name voor ZZP’ers die nu vanuit een eenmanszaak of een BV werken en in Box 1 een 52% belastingdruk hebben.

Daar kan de belastingdruk redelijk eenvoudig 10% omlaag als de (gezins)omstandigheden van de ZZP’er dit toelaten.

Deze belastingvermindering helpt de koopkracht te handhaven.

WW-uitkering

De ZZP’er kan met het SCZO-concept WW-rechten opbouwen, om hiermee periodes te financieren waarin geen betaalde opdrachten zijn.

Normaal gebruikt de ZZP’er de winstreserve (lees eigen portemonnee) om deze onbetaalde periodes te financieren. Deze WW-uitkering helpt ook de koopkracht te handhaven.

Minder bijtelling bedrijfsauto

De ZZP’er kan met het SCZO-concept de belastingdruk over de bijtelling van de bedrijfsauto sterk verlagen. Deze belastingvermindering helpt ook de koopkracht te handhaven.

Geen gebruikelijk DGA-loon meer

De ZZP’er heeft met het SCZO-concept geen gebruikelijk DGA-loon meer. Voor meer informatie, lees dit artikel. Klik hier. Deze belastingvermindering helpt ook de koopkracht te handhaven.