Samenwerking SCZO en Hybride Ondernemen voor ZZP’ers met financiele problemen

Door de recessie en andere omstandigheden zijn er redelijk veel ZZP’ers die moeilijk financieel rond kunnen komen. Er zijn genoeg ZZP’ers met een goede omzet, die 42% tot 52% belastingdruk hebben en toch financieel moeilijk rond kunnen komen door eerder opgelopen betalingsachterstanden.

Oorzaken financiële problemen

Dat kan door vele oorzaken komen: een hoge hypotheek, een dure ziektekosten verzekering, door een echtscheiding, een te lange periode geen opdrachten gehad, te dure leaseauto, een te duur kantoor aangehouden, andere lopende verplichtingen, etc.

Oplossing

Voor deze laatste groep is er een mooie oplossing. Hybride Ondernemen. Door het verloningsconcept Hybride Ondernemen komen deze ZZP’ers tijdelijk in loondienst bij een speciaal voor hen opgerichte hybride onderneming. Een nieuwe BV die fungeert als een tijdelijke beschermings- en payrollconstructie voor de ZZP’er in geldnood.

Samenwerking SCZO en Hybride Ondernemen

SCZO werkt nauw samen met Hybride Ondernemen, om deze beschermings- en payrollconstructie ook te gaan inzetten in een charitatieve vorm, zoals SCZO dat in haar doelstelling en missie omschreven heeft staan.

Verlaging van belastingdruk

Door het sterk verlagen van de belastingdruk binnen deze payrollconstructie en daarmee het verhogen van het netto besteedbaar inkomen, kan de ZZP’er met gemak redelijke betalingsregelingen (laten) treffen met zijn/haar schuldeisers.

Gewoon doorgaan met ondernemen

De ZZP’er kan door deze bijzondere beschermings- en payrollconstructie nog wel veilig blijven ondernemen en factureren, ondanks de lopende geldzorgen. Het is een zorgeloos alternatief voor een eenmanszaak, een gewone BV of van gewone payrolling via een regulier payrollbureau.

De directeur

De ZZP’er wordt de directeur van deze bijzondere BV, of de backoffice van Hybride Ondernemen verzorgt het bestuur. Wat voor de persoonlijke situatie van de ZZP’er het verstandigst is?

Daarnaast verzorgt Hybride Ondernemen de backoffice en de (loon)administratie.

De commerciële uitstraling

De bestaande en nieuwe klanten van de ZZP’er zien de buitenkant van deze BV als zijn of haar bedrijf, een professionele onderneming met een bemande backoffice. Aan de niet zichtbare binnenkant voor de klanten is deze BV een tijdelijke beschermings- en payrollconstructie om het persoonlijk leven van de ZZP’er weer snel en discreet financieel op orde te krijgen.

De ZZP’er blijft tijdelijk bij de Hybride Onderneming in loondienst, totdat zijn/haar financiële zorgen met de hulp van de backoffice van Hybride Ondernemen weer netjes zijn opgelost.

Financiële rust

Zodra de financiële rust is wedergekeerd, kan de ZZP’er deze BV in eigen beheer overnemen, doorgaan op dezelfde voet of de BV door Hybride Ondernemen laten ontbinden bij de Kamer van Koophandel en zelf weer doorgaan met zijn of haar oude eenmanszaak.

Voor meer informatie, klik hier.