SCZO geeft presentatie in het UWV-gebouw te Leidschendam

Woensdag 25 mei 2011 heeft Stichting Coöperatief Zelfstandig Ondernemerschap (SCZO) middels voorzitter Rob Verburgh  en penningmeester Mark van Rijn een presentatie gegeven in het UWV-gebouw aan de Duindoorn 30a te Leidschendam.

Een grote groep van geïnteresseerde 45+ werkzoekenden, verenigd in een netwerkgroep, hebben meer dan een uur aandachtig geluisterd naar de vele mogelijkheden die het concept van SCZO biedt.

Grote verbazing over de vele mogelijkheden

De aanwezigen waren zeer verbaasd dat je met dit concept kunt ondernemen met behoud van uitkering. Maar ook erg verbaasd, dat je na de WW-uitkering weer WW en WIA-rechten kunt opbouwen, privé niet aansprakelijk bent voor zakelijke schulden, ruim 75% goedkoper verzekerd bent bij ziekteverzuim dan bij een eenmanszaak of BV op eigen naam.

Het gevoel van veiligheid van het SCZO concept sprak iedereen aan.

De achterliggende gedachte dat SCZO een paar procent van de verworven winst van startende ondernemers gebruikt als vorm van verticale fundraising om daarmee weer andere stichtingen te kunnen financieren die microkredieten verstrekken, vond men enerzijds hilarisch en anderzijds maatschappelijk gezien zeer interessant.

Help jezelf en daarmee een ander.